Preskocit navigáciu

Generálporučík Peter Gajdoš sa stretol s novým pridelencom obrany Českej republiky


Generálporučík Peter Gajdoš sa stretol s novým pridelencom obrany Českej republiky

Prvý zástupca náčelníka Generálneho štábu OS SR generálporučík Peter Gajdoš dnes 22. apríla prijal nového pridelenca obrany Českej republiky brigádneho generála Zděnka Jakůbka. Nového pridelenca obrany osobne privítal aj náčelník Generálneho štábu OS SR generálporučík Milan Maxim. Brigádny generál Zdeňek Jakůbek nahradil vo funkcii pridelenca obrany Českej republiky plukovníka Romana Kopřivu.

V rámci spoločného rozhovoru generálporučík Gajdoš vyzdvihol nadštandardnú spoluprácu s Úradom pridelenca obrany Českej republiky v SR. Ďalej zdôraznil, že bilaterálne vzťahy s Českou republikou v oblasti obrany sú na veľmi dobrej úrovni s perspektívou pokračovania do budúcnosti. Ako príklad výbornej spolupráce prvý zástupca náčelníka GŠ uviedol spoločné projekty v oblasti vyzbrojovania, napríklad spoločné cvičenia (ženijných špecialistov, chemických špecialistov, logistiky, letectva) cezhraničnú spoluprácu pri ochrane vzdušného priestoru (Cross-border operation), praktický výcvik technického personálu v príprave lietadiel k opakovanému vzletu (Aircraft Cross-Servicing), či výstavba a príprava spoločnej bojovej skupiny krajín V4 (V4 EU BG), ktorej technická dohoda bola sfinalizovaná počas poslednej plánovacej konferencie v Bratislave v dňoch 15. a 16. apríla 2015.

Na záver akreditačnej návštevy generálporučík Gajdoš vyjadril presvedčenie, že spoločne nadviažu na vynikajúcu spoluprácu s predchádzajúcim pridelencom obrany a zaželal prichádzajúcemu pridelencovi obrany veľa pracovných a osobných úspechov na novom poste.


I

Autor: OOd NGŠ , Foto: MO SR - Mgr. Michal Psota - Dátum: 22.04.2015
Čítanosť: 6999
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share