Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Apríl 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Organizácie


FIRST

FIRST (Forum of Incident Response and Security Teams) spája rôzne bezpečnostné tímy z vládnych, súkromných a vzdelávacích organizácií. Prvým cieľom je posilniť spoluprácu a koordináciu pri prevencii vzniku bezpečnostných incidentov, podporiť rýchlu reakciu na bezpečnostné incidenty a podporovať zdieľanie informácií medzi členmi a komunitou ako takou.
https://www.first.org/ 

 

TF-CSIRT

TF-CSIRT je pracovná skupina, ktorá podporuje spoluprácu a koordináciu medzi CSIRT v Európe a susedných regiónoch a zároveň spolupracuje s príslušnými organizáciami na celosvetovej úrovni.
Poskytuje fórum, na ktorom môžu členovia CSIRT-u vymieňať skúsenosti a poznatky v dôveryhodnom prostredí s cieľom zlepšiť spoluprácu a koordináciu. Udržiava systém registrácie a akreditácie CSIRT, ako aj certifikačné štandardy služieb.
Pracovná skupina tiež vyvíja a poskytuje služby pre CSIRT, podporuje používanie spoločných noriem a postupov na riešenie bezpečnostných incidentov a podľa potreby koordinuje spoločné iniciatívy.
https://tf-csirt.org/

 

International Telecomunication Union

Medzinárodná telekomunikačná únia (ITU) je špecializovaná agentúra OSN pre informačné a komunikačné technológie (IKT), ktorá podporuje inovácie v oblasti IKT spolu so 193 členskými štátmi a je členom takmer 800 subjektov súkromného sektora a akademických inštitúcií.
https://www.itu.int/en/Pages/default.aspx

 

NATO (North Atlantic Treaty Organisation)

NATO je medzivládna organizácia krajín Európy a Severnej Amerike, ktorou cieľom je chrániť slobodu a bezpečnosť svojich členov politickými a vojenskými prostriedkami. Je založená na spoločných hodnotách demokracie a ľudských práv. Členské štáty si zachovávajú plnú suverenitu a nezávislosť.
https://www.nato.int/

Skočiť na menu